JStarczewski

Sipilä: Maatalouden avuksi valmistellaan täsmä­toimia – ”Kriisiapua tarvitaan”

  • Suomen Eduskunta iloitsee uuden luonnonvastaisen lain 1.3.2017 voimaantulosta! Äänestys 16.2.2016 = 106 - 42 poissa 51!
    Suomen Eduskunta iloitsee uuden luonnonvastaisen lain 1.3.2017 voimaantulosta! Äänestys 16.2.2016 = 106 - 42 poissa 51!
  • Finlandiasta homolandiaksi 28.11.2014 /12.12.2014 puolesta 105/101 vastaan 92/90! Presidentti Niinistö vahvisti lain 22.2.2015!
    Finlandiasta homolandiaksi 28.11.2014 /12.12.2014 puolesta 105/101 vastaan 92/90! Presidentti Niinistö vahvisti lain 22.2.2015!

Maataloudelle apua

Sipilän mukaan Suomessa on hyvä yhteisymmärrys siitä, että maatalouteen tarvitaan kriisiapua huonon satotilanteen vuoksi.

Maa kulottuu ja kuivuu, maanpiiri riutuu ja kuivuu, maan lailla taivaskin riutuu. Maa muuttuu saastaiseksi jalkojen alla, sillä sen asukkaat ovat hylänneet lain, rikkoneet käskyt, tehneet tyhjäksi ikuisen liiton. Siksi kirous syö maan, sen asukkaat saavat maksaa teoistaan.

– Olen keskustellut valtiovarainministerin kanssa useaan otteeseen. Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän johdolla valmistellaan täsmätoimia, joiden suuruudesta ei ole vielä tietoa eikä esitystäkään.

– Uskon, että Suomessa on suuri yhteisymmärrys, että myös kriisiapua tarvitaan huonon satotilanteen vuoksi, Sipilä sanoi STT:n mukaan.

Sipilä kertoo, että hän on seurannut maatalouden tilanteesta uutisointia ”äärimmäisellä huolestuneisuudella”.

– Kannattavuus on muutenkin huonolla uralla, ja nyt tulee toinen huono satovuosi. Viime kesänä satoi liikaa ja nyt on kuivuusongelma.

Sipilä huomauttaa, että maan maatalouden tilanteessa on suuria eroja, sillä osalla tiloista on mennyt koko sato ja osan sato on lähellä normaalia.

Maatalouden ohella Sipilä nosti esiin myös lisätoimet Itämeren suojelun kohentamiseksi. Toimia valmistellaan parhaillaan ympäristöministeriössä.

Sipilä puhui medialle Eesti–Soome-pyöräilytapahtuman yhteydessä.
 

Suomen Eduskunta iloitsee uuden luonnonvastaisen lain 1.3.2017 voimaantulosta! Äänestys 16.2.2016 = 106 - 42 poissa 51!
https://www.facebook.com/notes/juhani-starczewski/suomen-eduskunta-iloit...


Finlandiasta homolandiaksi 28.11.2014 /12.12.2014 puolesta 105/101 vastaan 92/90! Presidentti Niinistö vahvisti lain 22.2.2015!
https://www.facebook.com/notes/juhani-starczewski/finlandiasta-homolandi...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JStarczewski kuva
Juhani Starczewski

Juha Sipilän Soini-kommentti tyrmistyttää - ”Olisi tapa pakottaa kantamaan edes jotain vastuuta”
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/255964-juha-sipil...

Katja Incoronato
Luotu: 12.8.2018 18:32
Päivitetty: 12.8.2018 18:40

Lue lisää:

Simon Elo pääministerin Soini-kommentista: ”Tämä on nyt laki ja profeetat”

Näkökulma: Timo Soinista tuli rasite Suomelle

Hjallis Harkimo Soini-kohusta SS-blogissa: ”Väitän, että tyrmistyksessä on taustalla muutakin”

Varapuhemies: ”Saako ulkoministeri Soini kulkea puhumassa maailmalla mitä huvittaa?”

Timo Soini: ”Tarpeen tullen on uskallettava olla yhden miehen enemmistö”

Käyttäjän JStarczewski kuva
Juhani Starczewski

Onko Timo Soini hyvä ulkoministeri Suomelle?
Ei
85% (1240 ääntä)
Kyllä
14% (205 ääntä)
En osaa sanoa
3% (43 ääntä)

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Yrittämisessä on riskinsä. Muut yrittäjät menevät konkurssiin.
Kannattamattomia, vuosikausia elinkelvottomia tiloja pidetään
väkisin pystyssä, kuin tuottamattomia suojatyöpaikkoja - satoi
tai paistoi maailman korkeimpiin kuuluvilla maataloustukiaisilla.

Käyttäjän JStarczewski kuva
Juhani Starczewski

Kauhuskenaario julki: Maapallosta on tulossa pannuhuone – ja kohta ei ole enää paluuta
https://www.is.fi/tiede/art-2000005783593.html
Julkaistu: 8.8. 5:02 , Päivitetty: 8.8. 9:22

Autioksi maa autioituu, tyhjäksi se ryöstetään. Näin on Herra puhunut. Maa kulottuu ja kuivuu, maanpiiri riutuu ja kuivuu, maan lailla taivaskin riutuu. Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton. Siksi kirous syö maan, sen asukkaat saavat maksaa teoistaan. Siksi maan asukkaat käyvät vähiin, vain muutama harva jää jäljelle ihmisen suvusta.

ILMASTONMUUTOS Tutkijat ennustavat raportissaan, mihin ilmastonmuutos voi pahimmassa tapauksessa johtaa.

JOHTAVAT ilmastotutkijat varoittavat, että maapallon keskilämpötilan nouseminen parilla asteella saattaa laukaista dominoefektin, joka johtaa siihen, että merenpinta nousee ja maapallolle kehittyy ”pannuhuoneolosuhteet”. Sen myötä osa maapallosta muuttuu asuinkelvottomaksi. Asiasta kertovat muun muassa CNN ja BBC.

Jään sulaminen, meren lämpeneminen, merivirtojen muutokset ja kuolevat metsät lisäävät lämpenemistä entisestään. Kansainvälisen tutkijaryhmän raportissa todetaan, että pahimmillaan ilmastonmuutos johtaakin dominoefektiin, joka tekee ihmisten ponnistelut päästöjen vähentämiseksi turhiksi.

– Ihmisten kasvihuonekaasupäästöt eivät ole Maan lämpötilan ainoa määräävä tekijä. Tutkimuksemme esittää, että ihmisen aiheuttama ilmaston lämpeneminen kahdella asteella voi laukaista muita Maan järjestelmäprosesseja, joita kutsutaan usein ”palautteiksi” ja jotka voivat aiheuttaa lisää lämpenemistä – vaikka lopettaisimme kasvihuonekaasupäästöt, tutkimusta johtanut Australian kansallisen yliopiston Will Steffen sanoo CNN:lle.

– Me hallitsemme juuri nyt tilannetta, mutta heti kun menemme yli kahden asteen, näemme Maan ilmastojärjestelmän muuttuvan ystävästä viholliseksi. Ojennamme kohtalomme täysin Maan järjestelmälle, joka alkaa vyöryä pois tasapainosta, säestää Stockholm Resilience Centren professori Johan Rockström BBC:n mukaan.

Pyhiinvaeltajia Espanjan helteessä 6. elokuuta 2018.
Pyhiinvaeltajia Espanjan helteessä 6. elokuuta 2018. (KUVA: JDIGES)

Maanantaina julkaistussa raportissa kerrotaan, että mikäli teoreettinen ”kynnysarvo” – eli piste, josta dominoefekti alkaa – ylitetään, voi keskilämpötila nousta korkeammalle kuin milloinkaan nykyisellä geologisella aikakaudella, joka alkoi viimeisen jääkauden lopussa noin 12 000 vuotta sitten. Ihmiskunnalle se tarkoittaisi uutta geologista aikakautta.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

Ilmaston lämpeneminen lisää kuivuutta, kuumuutta ja sen myötä metsäpaloja. Lämpötilojen kohoaminen johtaa merenpinnan nousuun, mikä pakottaa rannikoilla asuvia siirtymään sisämaahan.

Katherine Richardson Kööpenhaminan yliopistosta kertoo CNN:lle, ettei kynnysarvon ylittyminen ole millään tavalla uusi uhkakuva.

– Olemme aina ymmärtäneet, että voi tulla piste, josta ei ole paluuta. Seurauksena on se, että meille tulee hemmetinmoinen sotku, jos emme pysty pysäyttämään sitä. Yhteiskuntamme eivät kykenisi jatkamaan tähän tapaan keskilämpötilan noustessa 4–5 astetta ja merenpinnan noustessa 10–60 metriä. Se olisi yksinkertaisesti kestämätöntä yhteiskuntamme kannalta, hän toteaa.

Maastopalon jälkiä Laken piirikunnassa Kaliforniassa 6. elokuuta 2018.
Maastopalon jälkiä Laken piirikunnassa Kaliforniassa 6. elokuuta 2018. (KUVA: Paul Kitagaki Jr)

BBC:n mukaan jotkut asiantuntijat arvioivat, että kirjoittajat menevät raportissaan aivan äärimmäisyyksiin. Toisten mukaan heidän päätelmänsä ovat järkeviä.

Joidenkin mielestä kirjoittajat taas ovat liian herkkäuskoisia luullessaan, että ihmiskunta tarttuu nyt ongelmaan riittävällä vakavuudella.

– Ihmiskunnan historiaa koskevan näytön perusteella tämä vaikuttaisi naiivilta toivolta, UCL:n professori Chris Rapley kommentoi.

Richardsonin mukaan raportissa listataan keinoja, joilla ihmiset voivat vaikuttaa asiaan. Esimerkiksi fossiilisten polttoaineiden käyttö pitäisi lopettaa tämän vuosisadan puoliväliin mennessä, puita olisi istutettava kovalla kiireellä ja metsiä suojeltava. Lisäksi pitäisi keksiä tapoja estää Auringon säteilyn pääseminen Maahan ja imeä hiiltä ilmakehästä.

– Ilmasto ja muut globaalit muutokset osoittavat meille, että me ihmiset vaikutamme Maan järjestelmään maailmanlaajuisella tasolla. Tämä tarkoittaa, että globaalina yhteisönä me voimme myös hallita suhdettamme järjestelmän kanssa vaikuttaaksemme planeetan tulevaisuuden oloihin.

Toimituksen poiminnat